dilluns, 9 de març del 2015

'The Irish Times': "Quan Escòcia torni a votar, potser Catalunya ja s'ha independitzat"

09/03/2015

PLEBISCITÀRIES

El diari irlandès destaca que depèn de qui guanyi el 27-S "es pot fer un pas definitiu cap a la independència".


Bernat Vilaró



Portada 'Irish Times'


 'The Irish Times' destaca en un reportatge de Peter Geoghegan que "la propera vegada que Escòcia voti sobre la independència, Catalunya ja podria haver proporcionat un precedent per independitzar-se d'un Estat europeu, en el procés de respondre a les preguntes incòmodes sobre la moneda i l'adhesió a la Unió Europea".

El reportatge, de Peter Geoghegan, afegeix que "gairebé 12 mesos després del referèndum d'Escòcia sobre la independència, els catalans votaran el 27-S sobre la conveniència d'abandonar Espanya. El vot no serà un referèndum oficial, però les eleccions es consideraran per molts com un plebiscit de facto".






Si els partits independentistes guanyen la majoria en aquests comicis, "s'espera que pressionin per la secessió definitiva", reitera 'The Irish Times', que afirma que la crisi econòmica i la situació de la llengua catalana són dos dels motius pels quals cada vegada hi ha més independentistes a Catalunya.

A més, el diari irlandès també parla dels moviments sobiranistes de Flandes, el Quebec i les Illes Feroe, a més de repassar els casos de Montenegro, Kosovo i Crimea.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/_the_irish_times_quan_escocia_torni_a_votar_potser_catalunya_ja_s_ha_independitzat_106997.php