dimarts, 10 de març del 2015

Europa ‘renya’ el BEI i l’estat espanyol pel Castor

La comissió d'Economia del Parlament Europeu aprova l’informe anual sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI). El document inclou un paràgraf que reprova l’estat espanyol per la inversió fallida en el projecte del magatzem.


El magatzem de gas Castor, de Vinaròs / ACN

La comissió d’Economia del Parlament Europeu ha reprovat aquest dilluns la tasca del Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’estat espanyol per la inversió fallida en el projecte del magatzem de gas Castor.

La reprovació estava inclosa en un paràgraf de l’informe anual del BEI en què critica que facilités la inversió en el Castor sense tenir en compte el risc sísmic de la injecció de gas al subsòl, malgrat els estudis que ho advertien.


En el mateix paràgraf també es demanava que la Comissió i el BEI actuïn per evitar que els ciutadans espanyols hagin de pagar a la factura del gas el crèdit demanat per l’Estat per indemnitzar l’empresa concessionària, Escal UGS, entre altres peticions. 

Aquest paràgraf només ha obtingut els vots en contra dels eurodiputats del PP. L’informe del BEI –escrit pel diputat d’ICV, del grup dels Verds, Ernest Urtasun– s'ha aprovat aquest dilluns per 42 vots a favor i 3 en contra. 

El proper pas serà l’aprovació al ple del Parlament que se celebrarà al mes d’abril. “No descartem que el PP ho esmeni un altre cop, però som optimistes, la majoria ha estat clara”, ha defensat Urtasun.

Enllaç noticia :