dijous, 19 de març del 2015

L’exèrcit espanyol en el Saló de l’Ensenyament

Per Revista Catalunya Lliure  
març 18, 2015 19:51 

ERC va fer una proposta al Parlament per evitar que el Ministeri de Defensa del Govern espanyol fos al Saló de l’Ensenyament.





L’exèrcit espanyol es converteix en un participant més del Saló de l’Ensenyament de Barcelona des de fa anys. La seva presència ha generat molta polèmica a nivell polític i social. Un col·lectiu s’ha mobilitzat a través de les xarxes socials amb la campanya “Desmilitaritzem l’Educació” per oposar-se a la participació de l’exèrcit en el certamen anual.

A través de la plataforma Pangea ha posat en marxa una recollida de signatures per demanar a Irene Rigau i Roser Soley que retirin la participació a l’Exèrcit per participar en el Saló de l’Ensenyament.


“Els valors que transmeten les institucions militars contradiuen els valors de pau, diàleg i llibertat que han de ser la base de l’educació del nostre país”, expliquen els promotors de la campanya.

Consideren que la participació de les Forces Armades al Saló de l’Ensenyament “és un pas més en la normalització de l’exèrcit i fomenta la cultura de defensa i l’esperit militar”. És per això que a través de la campanya “Desmilitaritzem l’Educació” volen mostrar el seu total rebuig a la participació de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament i demanen al Departament d’Ensenyament i a Fira de Barcelona retirar-li la invitació per aquesta i les properes edicions.

Més informació >> Racó Català





Enllaç noticia :

http://revistalliure.cat/lexercit-espanyol-en-el-salo-de-lensenyament/