dimecres, 11 de març del 2015

Escàndol: El ministeri d’Interior condecora el comissari Villarejo per investigar a polítics catalans

Dimecres, 11 de març de 2015 09:20 h

Dos comissaris van intentar forçar el registre de la seu de CDC durant les eleccions de 2012


Segons informa Eldiario.es, el Ministeri de l’Interior va condecorar el comissari José Villarejo amb la Medalla al Mérito Policial con Distintivo Rojo, en un acte exclusiu i a porta tancada fa un any. El motiu: investigar Catalunya. El comissari Villarejo hauria estat al capdavant de la filtració dels informes falsos que vionculaven Xavier Trias o Artur Mas a comptes a l’estranger.
 
 
 La unitat policial que es dedicava exclusivament a Catalunya, es dedicaria, com vam informar diversos mitjans, a actuar de manera independent, sense control judicial i saltant-se les funcions de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), l’òrgan encarregat de supervisar els resultats obtinguts abans de que aquests arribessin als jutjats.

Segons Eldiario.es, que ha filtrat la notícia amb una fotografia del moment de la condecoració, el març de 2014, Villarejo treballaria sol, i passaria comptes directament amb alts càrrecs del ministeri de l’Interior. Interior també va condecorar el comissari Eugenio Pino a qui es considera responsable directe d’implicar la policia en les investigacions relacionades amb el procés sobiranista.


El diari informa que el ‘Petit Nicolás’ ja havia alertat de la vinculació de Villarejo amb Javier de la Rosa, a qui li hauria pagat 400.000€ per a què aixequés la catifa en relació al Cas Pujol. VIllarejo estaria vinculat a 12 societats amb 16 milions de capital.

Eleccions de 2012

Entre els condecorats en aquell acte també hi havia Marcelino Martóin Blas-Aranda i el comissari José Luis Olivera. Tots dos haurien protagonitzat un intent de registrar la seu de Convergència Democràtica durant les eleccions de 2012 per intentar desestabilitzar les eleccions al Parlament. El 29 d’octubre de 2012 s’haurien desplaçat a Barcelona per intentar convèncer els fiscals anticorrupció, sense èxit.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/391436/escandol-el-ministeri-dinterior-condecora-el-comissari-villarejo-per-investigar-a-politics