dimecres, 11 de març del 2015

L’Estat ja planeja la xarxa ferroviària d’un futur amb Catalunya independitzada

Dimecres, 11 de març de 2015 10:10 h

Empresaris valencians i aragonesos intenten reactivar el fantasma del corredor central


L’eix València-Aragó és la nova ocurrència per aturar l’avenç del corredor mediterrani. Els governs dels dos territoris estan preparant una cimera, encara sense data, per donar preferència a una infraestructura ferroviària que foradi els poc estratègics Pirineus centrals. Això deixaria en un segon pla l’apropament València-Barcelona i evitaria a Espanya dependre d’una hipotètica Catalunya independent pel transport de mercaderies cap a França. 
 
 
 La cúpula de l’Associació Valenciana d’Empresaris ja s’ha reunit amb la presidenta aragonesa, Luisa Fernanda Rudi per fer pressió i tirar endavant el que es podria anomenar ‘Eix PP’. Les intencions d’aquest bloc Generalitat Valenciana – Govern d’Aragó són clares:

“L’eix ferroviari central és el cavall guanyador en matèria d’infraestructures el tercer carril del Corredor Mediterrani és una bagatel·la que ens tindrà entretinguts un temps i després a demanar”, diu un article de la versió valenciana d’El Mundo.


El diari encara va més enllà, dient que “a Catalunya no li preocupa el que passa al sud de Tarragona, i Madrid i Algesires batallaran pel traçat central que creua Saragossa perquè és de sentit comú que no vulguin hipotecar la seva sortida ferroviària a França passant per Barcelona”.

Preparen ja una alternativa pel transport de mercaderies cap a l’Europa central evitant Catalunya, no sigui que esdevingui independent i que tot un Estat espanyol depengui del nou Estat escindit.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/391455/lestat-ja-planeja-la-xarxa-ferroviaria-dun-futur-amb-catalunya-independitzada