dilluns, 23 de març del 2015

El PSOE guanya a Andalusia i podrà triar aliat

Diumenge  22.03.2015  22:00

Els socialistes mantenen el nombre de diputats · El PP i IU s'estavellen · Podem i Ciutadans entren amb força al parlament andalús.







El PSOE ha guanyat les eleccions al parlament andalús, i Susana Díaz serà presidenta de la Junta d'Andalusia amb el mateix nombre de diputats que tenia. Amb l'escrutini pràcticament enllestit, el PSOE mantindrà els 47 escons, i el PP passarà de 50 a 33. 

Podem irromp amb força al parlament, on esdevé la tercera força, amb 15 escons. I la quarta força, Ciutadans, també s'estrena en la cambra andalusa amb 9 diputats. En canvi, Esquerra Unida té una forta davallada: passa de 12 escons a 5. 

Per tant, els socialistes, que són a vuit diputats de la majoria absoluta, podran escollir amb qui pactar: Podem, Ciutadans i PP. Els socialistes guanyen en totes les províncies andaluses, tret d'Almeria.




El resultat de les eleccions andaluses.


En aquestes eleccions, UPyD aspirava a aconseguir representació al parlament andalús, però els 75.000 vots obtinguts no li ho han permès. Les desavinences amb Ciutadans els van fer concórrer separats, i aquesta divisió del vot ha acabat perjudicant molt més la formació de Rosa Díez.

La candidata socialista, Susana Díaz, ha parlat d'una victòria històrica del PSOE. També s'ha referit a la pluralitat política que hi haurà en el nou parlament andalús i a la necessitat de dialogar: 'És l'hora del diàleg. Comptarem amb tothom, perquè crec que és el que volen els andalusos. I ho farem des de la transparència.'

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha coincidit a dir que hi haurà quatre formacions polítiques (PSOE, PP, Podem i Ciutadans, passant per alt IU) que 'haurem de dialogar'. Ha remarcat que Ciutadans era clau per a la governabilitat a Andalusia, però que no entrarien al govern de Susana Díaz. 'Podem ser decisius des de l'oposició', ha afegit.






Enllaç noticia :


1 comentari :

Mela ha dit...

Hola Rosamary... Ya veremos con quién pacta el partido ganador para gobernar... yo creo que con Ciudadanos
Besos