dilluns, 23 de març del 2015

El Front National no aconsegueix imposar-se a les departamentals de l'estat francès

Diumenge  22.03.2015  20:20

El partit d'extrema dreta pot obtenir entre el 23% i el 26% dels vots.




Un votant en un col•legi electoral de Perpinyà (fotografia: @Joan_LF).



Segons els sondatges a peu d'urna, el partit d'extrema dreta Front National no guanya la primera volta de les eleccions departamentals al conjunt de l'estat francès, sinó que hi obté entre el 23% i el 26%, uns resultats que, d'altra banda, són històrics per la formació liderada per Marine Le Pen.

Qui ha aconseguit una victòria àmplia és la dreta. La UMP, UDI i més formacions de la dreta obtenen el 37% dels vots, segons els primrs sondatges. Pel que fa al Partit Socialista, viu un descens important de suport i es queda amb el 27% dels votants, uns números que impliquen que perdi el poder en força departaments.


A Catalunya Nord, el Front National obté el 31% dels vots; el Partit Socialista, el 13,67%; la unió de la dreta, el 12,8%, la UMP, el 10,85% i la unió de l'esquerra, el 10,56%. Només passen a la segona volta les formacions que hagin obtingut més del 12,5% dels vots.

Són uns comicis que a Catalunya Nord arriben marcats per la futura reforma territorial aprovada pel govern francès. La nova norma preveu d'eliminar la regió del Llenguadoc-Rosselló i ajuntar-la amb la de Migdia-Pirineus, un canvi que farà perdre competències a les comarques nord-catalanes.

En aquestes eleccions, per primera vegada els ciutadans nord-catalans no voten per decidir el color o els colors del seu Consell General, sinó del Consell Departamental, el nou nom que rebrà aquesta institució, la més propera als ciutadans, després dels municipis.
 
Informació relacionada:
Catalunya Nord celebra unes eleccions marcades per l'auge del Front National



Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4237051/20150322/front-national-aconsegueix-imposar-departamentals-lestat-frances.html