divendres, 13 de març del 2015

El CEO sacseja CDC i ERC

Divendres, 13 de març de 2015 12:20 h

Empat tècnic entre CiU i ERC en el primer lloc, la CUP atraparia el PSC i el PP i l’ambigüitat enfonsaria Iniciativa. Ciudadanos i Podemos es disputen ser tercera força.




El CEO obligarà a revisar estratègies, per guanyar el 27-S cal una sacsejada que retorni la il·lusió al procés. Segons l’enquesta feta pública aquest matí, el bloc independentista aconseguiria la majoria absoluta al Parlament de Catalunya, Convergència i Unió (31-32 escons) i Esquerra Republicana (30-31) empatarien com a primera força, i sumant a la CUP (10-11) aconseguirien entre 71-74 escons per la plena sobirania, ara en sumen 74. 

Amb tot, el No a la independència fa forat i s'imposaria avui en un referèndum. El sondatge obre la porta a revisar les estratègies dels partits sobiranistes, reobre el debat de la llista unitària per fer retornar la il·lusió al procés i deixa clar que CDC ha d’abordar d’una vagada per totes el repte de deslliurar-se del llast que suposa Duran.  

La CUP ha fet la feina construint la seva unitat i els resultats li són molt favorables.


La lluita per la tercera força se la disputen Podemos i Ciudadanos (16-17 escons), i el quart lloc el PP (13-14) i el PSC (11-12) que s’enfonsen i podrien empatar a diputats amb la CUP.

L’ambigüitat d’Iniciativa (6-8) la porta a veure’s superada per tothom i quedaria en vuitè lloc, tot i que l’enquesta es va fer abans de l’anunci de full de ruta ecosocialista. 


Enllaç noticia :