divendres, 20 de febrer del 2015

Rovira afirma que “en els propers dies” hi haurà acord sobre el full de ruta

20/02/15 20:08 - Barcelona -

La secretària general d'ERC assegura que les negociacions entre els diferents partits estan “pràcticament acabades”

Augura que algunes formacions potser no s'hi sumin ara però ho facin passat el 27-S.



La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en un imatge recent Foto: ANDREU PUIG.


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, veu a prop un acord sobre el full de ruta sobiranista.
En declaracions a Catalunya Ràdio, la dirigent republicana ha revelat que les converses entre diversos partits per consensuar les properes etapes del procés estan molt avançades i que dins “de pocs dies” es donarà a conèixer el resultat.

Rovira ha indicat la negociació “està pràcticament finalitzada” i s'ha mostrat “optimista”: “Crec que en els propers dies podrem dir que hi ha full de ruta”.


En les últimes setmanes representants d'ERC, CiU, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultura i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'ha reunit per consensuar un pla per avançar cap a l'Estat propi. ICV i la CUP es van despenjar fa diverses setmanes de les converses en desacord amb el format i els continguts de les trobades.

Tot sembla indicar que, a més de CiU i ERC, l'acord podria ser subscrit per les principals entitats sobiranistes de la societat civil.

Es desconeix, per tant, si la CUP, que dimarts passat va reconèixer que havia tornat a seure a la taula de negociació, podria sumar-se a aquest full de ruta compartit o no. Sembla més difícil que ICV pugui aprovar l'esmentat acord, ja que aquest partit no ha tornat a assistir a les reunions. En canvi, sí que acudeix a aquestes trobades EUiA –soci d'ICV– i els sectors dissidents del PSC que han confluït en el nou Moviment d'Esquerres Socialista (MES).

La diputada d'ERC no ha precisat quines formacions podrien subscriure finalment aquest full de ruta sobiranista per a la següent legislatura. Això no obstant, ha comentat que hi ha partits que potser no se sumin ara “però amb els quals coincidirem a l'hora d'aplicar-lo” després de les eleccions. “Després del 27-S ningú es negarà a participar”, ha augurat.

Rovira ha explicat que les converses es van reprendre després de l'acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, sobre les eleccions al Parlament. Segons ella, des d'aleshores han avançat bastant, fins al punt que es pot dir que el full de ruta està “pràcticament acabat”.

Darrera actualització ( Divendres, 20 de febrer del 2015 20:09 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/825171-rovira-afirma-que-len-els-propers-diesr-hi-haura-acord-sobre-el-full-de-ruta.html?piwik_campaign=twitter&piwik_kwd=canals&utm_source=twitter&utm_medium=canals&utm_campaign=autor