divendres, 20 de febrer del 2015

El pacte pel dret a decidir, reactivat

20/02/2015

PROCÉS

Rigol convoca una nova trobada per al dia 6 de març.


Xavier Lladó



El coordinador del Pacte pel Dret a Decidir, Joan Rigol


El pacte pel dret a decidir s'ha reactivat després de mesos d'incertesa atès que els dos principals partits del Parlament, CiU i ERC, havien donat per superada aquest etapa i posaven el focus directament en la independència amb el 27-S com a horitzó. 
Però el pacte, que va néixer amb l'objectiu d'aglutinar el màxim nombre d'entitats i organismes a favor de la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya (sense posicionar-s'hi ni a favor ni en contra), es proposa ara noves fites i, per aquest motiu, es reprèn amb una nova trobada que tindrà lloc el 6 de març vinent a les 9.30 h del matí on els eurodiputats dels partits pro-consulta reportaran quina és la receptivitat del procés a Europa. El president del 'Pacte' (PNDD), Joan Rigol, ha donat a conèixer la data aquest divendres.


La darrera reunió que va celebrar aquest òrgan, format per gairebé 2.000 entitats, va ser el 7 de novembre, dos dies abans del procés participatiu del 9-N. D'un temps ençà, Rigol ha tractat d'explorar una nova trobada i retrobar el consens perquè el nou escenari polític havia originat posicionaments interns diferents, ja que al PNDD hi ha entitats, sindicats, partits i agrupacions de tota mena, i ara el debat ja és sobre la independència, i no sobre el dret a decidir. 
El PNDD s'ha interpretat com el tercer braç del full de ruta cap a la consulta, juntament amb la comissió parlamentària pel dret a decidir i el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). 


Enllaç noticia :