divendres, 27 de febrer del 2015

'Le Soir': "Han saltat els ploms amb Madrid"

27/02/2015

CONSULTA

El diari belga publica un article sobre la sentència del TC contra el 9-N i la reacció del govern català.

 

Nerea Rodríguez



Article a 'Le Soir'


El diari belga ‘Le Soir’ ha publicat avui un article sobre la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria del 9-N signat pel president de la Generalitat, Artur Mas. En concret, ‘Le Soir’ destaca la reacció de la Generalitat a aquesta sentència i ho fa amb declaracions del portaveu del govern i conseller de la presidència, Francesc Homs.

A més, recull una frase que va dir Mas el cap de setmana passat, i que el diari escull com a titular: “Han saltat els ploms amb Madrid”.


Homs assegura al diari belga que “el deteriorament de la qualitat democràtica a un Estat membre de la UE, el rebuig sistemàtic al diàleg i la insistència en tractar una qüestió que és eminentment política en termes jurídics mereix l'atenció de la UE”. Alhora, deixa clar que "la suspensió nega qualsevol legitimitat democràtica i representativa de les institucions catalanes per plantejar una pregunta clau sobre el futur als seus ciutadans".

L’article de Philippe Regnier destaca que “res sembla aturar la voluntat dels dirigents catalans” de seguir el procés sobiranista, que defineix com una “cursa d'obstacles”. “Ni tant sols la confirmació per part del TC de la il·legalitat” de la consulta, afegeix. A més, avisa que “Barcelona no es pensa quedar aquí. Aquesta negació de la democràcia, a ulls dels dirigents catalans, es denunciarà a la UE”.

El text també explica que, la darrera sentència del TC, “en comptes d'apagar el foc independentista, rellança de nou el debat”. “Barcelona persisteix tot i la llum vermella del Tribunal Constitucional”, i afegeix que les autoritats catalanes “volen denunciar Madrid davant de la UE per negar-los la democràcia”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/_le_soir_han_saltat_els_ploms_amb_madrid_106721.php