dimarts, 24 de febrer del 2015

La revista 'Forbes' se’n riu del govern espanyol

24/02/2015

Un article de la revista americana ironitza sobre l'intent de crear "l’impost al sol".

 

Nerea Rodríguez



Article a la revista Forbes


La revista americana ‘Forbes’, especialitzada en economia, ha publicat un article on se’n riu del govern espanyol per haver intentat posar un “impost al sol”, com a conseqüència de la falta d’idees per a reduir el dèficit elèctric. “Espanya intenta ara reduir l'ús de panells solars -l'ús dels quals ha fomentat i subvencionat en l'última dècada- mitjançant la imposició d'un impost sobre els que utilitzen els panells".

En aquesta línia, ironitza la revista: “Tens la sensació que els funcionaris del govern no tenien idees, van mirar cap al cel un dia i van pensar: ‘Ja ho tinc! Gravarem el sol!’” I continua rient-se del govern espanyol quan es refereix “als esforços de reforma”. Ho tradueix per als nord-americans: “Llegeixi's mesures desesperades”.


“I encara hi ha més”, per ‘Forbes’, ja que “per tal d'esbrinar qui està produint quin nivell d'energia (i, per descomptat, per gravar-lo), tots els panells solars ara han de ser connectats a la xarxa. Aquells contribuents que no es connectin a la xarxa s'enfronten a una multa de fins a 30 milions d'euros (40 milions de dòlars)”.

Alhora, destaca l’article que “la intenció és clarament espantar als contribuents que es connectin a la xarxa per tal de sotmetre’s a imposició. L'impost, però, farà que sigui econòmicament inviable per als residents produir la seva pròpia energia: serà més barat que seguir comprant energia a partir dels proveïdors actuals. I aquest és exactament el punt”.

Finalment, conclou: “Sembla ridícul. Però abans de moure el cap i assumir que una política d'aquest tipus només podria ocórrer a Espanya, s'equivoca. Una preocupació semblant s'ha estat gestant a Arizona”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/la_revista_forbes_se_n_riu_del_govern_espanyol_106634.php