dimarts, 17 de febrer del 2015

Griñán i Chaves imputats pel cas dels ERO, i ara què Pedro Sánchez?

Dimarts, 17 de febrer de 2015 14:15 h

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ja ha anunciat que ni Chaves ni Griñán seran apartats dels seus escons al Congres i al Senat


(ACN).- El magistrat del Tribunal Suprem Alberto Jorge Barreiro ha citat a declarar el mes d’abril com a imputats als expresidents de la Junta d'Andalusia i expresidents del PSOE José Antonio Griñán  i Manuel Chaves per la causa que investiga els suposats ERO irregulars a Andalusia. També ha citat a l'exsecretari de Política Municipal del PSOE i diputat al Congrés Gaspar Zarrías , així com l'exconseller i també diputat José Antonio Viera i la senadora del PSOE Mar Moreno. Tots cinc eren aforats i per aquest motiu va ser el Suprem qui es va fer càrrec d'aquesta part del cas al novembre. El PSOE no els aparta, “Chaves i Griñan, estan imputats, però no per cap delicte", diu el portaveu del PSOE al Congrés.


 


I ara què farà Pedro Sánchez?

La imputació arriba només cinc dies després que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, apartés el líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, de la cúpula del PSM, precisament per evitar e contagi del cas del tramvia de Parla -pel què Gómez no està imputat- i en aplicació d'una suposada política de tolerància zero amb la corrupció.

El PSOE no els aparta: “Chaves i Griñan, estan imputats, però no per cap delicte"

En aquesta ocasió, però, el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha anunciat que ni Chaves ni Griñán seran apartats dels seus escons al Congres i al Senat. Segons Hernando, només hauran de deixar l'acta de diputat i senador en el cas que el jutge els imputi "algun delicte", fet que, segons ha afirmat, no passa en aquesta ocasió.

I és que segons el PSOE, Chaves i Griñan, estan imputats, però "no per cap delicte" sinó perquè tots dos havien demanat declarar voluntàriament i "no hi ha cap altra manera de fer-ho que com a imputats".

Contradiu el codi ètic



El PSOE contradiu també amb aquest criteri el Codi Ètic que el mateix partit va aprovar al novembre, que estableix que s'aparta del càrrec els qui tinguin obert un judici, i no només als imputats per un delicte.

855 milions d’euros

El Suprem va acordar al novembre del 2014 fer-se càrrec de la investigació pel que feia als aforats del cas ERO per determinar si el seu comportament és constitutiu dels delictes de prevaricació i malversació de fons. El magistrat investiga la seva participació a la trama i la seva gestió dels 855 milions d'euros destinats al pagament d'ajudes d'empreses, ajudes sociolaborals i ajudes directes a treballadors.

A la interlocutòria que va fer al novembre, el jutge considerava que calia investigar si a la conselleria de Treball d'Andalusia es va organitzar un "sistema" entre l'any 2000 i al llarg de 12 anys que permetia disposar de fins aquesta quantitat milionària "per fer efectius aquells pagaments sense estar subjecte al procediments i als controls propis de les subvencions".  



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/387656/grinan-i-chaves-imputats-pel-cas-dels-ero-i-ara-que-pedro-sanchez