dijous, 5 de febrer del 2015

El BCE tanca l'aixeta del finançament a Grècia

Dijous  05.02.2015  10:49

Deixa d'acceptar bons de Grècia com a garantia en les seves operacions de finançament




Mario Draghi.



El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat la dràstica decisió de tancar l'aixeta de la liquiditat als bancs grecs. En un comunicat emès aquesta nit passada, el BCE ha dit que deixava d'acceptar com a garantia el deute grec en les seves operacions de finançament; per tant, ja no acceptarà els bons emesos per Grècia en entendre que no és possible d'assumir que el pla de rescat del país acabi amb èxit.


La mesura obliga els bancs grecs a finançar-se a través del Banc de Grècia, mitjançant el programa de liquiditat d'urgència. Atenes ha d'acceptar les condicions d'un nou rescat si, com va manifestar el ministre de finances grec, Yanis Varoufakis, no té intenció de demanar una pròrroga del programa de rescat actual.

El govern grec ha assegurat que, tot i la decisió del BCE, la liquiditat bancària està garantida. El portaveu del govern, Gavriil Sakelaridis, ha recalcat que 'no hi ha motiu de preocupació' i que es tracta d'una pressió política per part del BCE dins el procés de negociació de Grècia amb els seus socis. Tanmateix, la borsa d'Atenes s'ha desplomat un 6,90% a l'inici de la jornada d'avui, així om l'IBEX 35, que ha caigut un 1,74%.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4230245/20150205/bce-tanca-laixeta-financament-grecia.html