dimecres, 25 de febrer del 2015

Basté: "El sistema polític espanyol és de quincalla"

25/02/2015

El periodista constata que "el respecte dels grans per les minories ha estat repugnant, però ahir no marxava Catalunya, qui semblava marxar és Espanya".


Nerea Rodríguez



El periodista Jordi Basté



El periodista Jordi Basté creu que la imatge del sistema polític espanyol que es va donar ahir durant el debat de política general al Congrés dels Diputats és “rònec, de quincalla, inadaptat als nous temps”. Basté reconeix que això ha passat sempre, “que el respecte dels grans per les minories ha estat repugnant, però ahir no marxava Catalunya, ahir qui semblava marxar és Espanya”.

Durant el seu davantal a Rac1, el periodista ha opinat que “el Congrés dels Diputats va ser la derrota de l’actual sistema públic i un avís del que ens caurà damunt”, perquè “el sistema ha quedat antiquat i es despulla davant de la ciutadania. Hi ha un sistema polític caducat, una imatge política que ha passat a millor vida”. Ha recordat també que “ahir, mentre la vicepresidenta del Congrés Celia Villalobos jugava a l’hemicicle al Candy Crush, el debat de política general eren més notícia els que no hi podien ser que els que hi eren. Pablo Iglesias vestit de Superman i Albert Rivera de Batman, planaven al debat”.


Segons Basté, “Iglesias ho feia per tota la bancada, especialment la socialista, i Rivera estava cap per avall a la cúpula de l’hemicicle sobre el cap dels membres del PP. Passarà als debats de les televisions i ràdios públiques: no hi poden ser però hi haurien de ser, i com que el sistema no ho permet es parlarà de gent que no hi podia anar. El sistema quedava antiquat i malauradament el debat de política general és més el plató de La Sexta quan hi va Pablo Iglesias, o quan David Fernández diu que els diputats de la comissió del frau fiscal no havien anat amb els deures fets”.

Alhora, ha considerat que “el sistema falla perquè ha quedat instal·lat, en fons i forma, al segle XX”, i afegeix: “En quatre dies veurem dues imatges que xoquen: el que veus quan passeges pel Mobile World Congress i la d’ahir al Congrés. El present i el passat, el segle XXI i el segle XX. Si a més li afegim que això d’ahir va ser publicitat gratuïta de la campanya electoral pel PP i pel PSOE, acabarem veient que el funcionament no interessa més que a la política i al seu seguici: els polítics, els aspirants a ser-ho, als departaments de premsa dels partits i els periodistes i tertulians que parlen de política. A la resta de la gent que els interessa tangencialment la política, s’ho miren, somriuen i tornen al Candy Crush”.

Finalment, Basté ha conclòs: “Fa molts mesos que debatem sobre el procés català, i ahir parla Duran, parla Coscubiela, i les bancades del PP i del PSOE es van convertir en un buit legal, en un menyspreable respecte pels problemes de les autonomies convertides en un problema “de esa bonita región de España que es Cataluña, con su folklore específico”. Els qui es van quedar es van comportar com si fossin en una taverna”.






Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/baste_el_sistema_politic_espanyol_es_de_quincalla_106659.php