dimecres, 11 de febrer del 2015

Altafaj: "A Europa hi ha interès per saber què passarà el 27-S"

11/02/2015

INDEPENDÈNCIA

El representant del govern davant la UE explica que a Brussel·les "no entenen que es prohibís el 9-N"


Bernat Vilaró





El representant de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), Amadeu Altafaj, ha assegurat avui que a Europa "hi ha interès per saber què expressarà el poble de Catalunya el 27-S. Els costa d'entendre per què no s'ha pogut votar abans. No entenen que es prohibís la consulta del 9-N, que no tenia ni caràcter vinculant. Són fets que xoquen molt i demostren la manca de política i de diàleg", ha afegit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Sobre les ambaixades catalanes, Altafaj ha dit que "de delegacions ja n'hi ha des de fa molts anys, i de representació catalana a Brussel·les n'hi ha des del 1986, i abans ja existia el Patronat català. Sempre hi ha hagut projecció exterior de Catalunya. El fet que ara el govern català vulgui fer un esforç és normal, el que no és normal és la manca de diàleg i de capacitat de parlar de les coses de forma correcta", ha dit en referència al govern espanyol.


Finalment, el representant del govern català a Europa ha reiterat que a Brussel·les hi ha una "actitud comprensible de no voler afegir problemes a l'agenda europea, que ja està prou carregada. Quan s'explica el procés català i la voluntat de voler votar, hi ha comprensió. Per exemple, quan s'explica el que va passar el 2010 amb el Tribunal Constitucional [per l'Estatut] els costa de creure-s'ho.







Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/altafaj_a_europa_hi_ha_interes_per_saber_que_passara_el_27-s_106324.php