dimecres, 11 de febrer del 2015

De Quirós: "No es pot mantenir la unió per la força si una part vol marxar"

11/02/2015

PROCÉS

El politòleg preveu que un Estat català "sacrificaria una generació i seria viable d'aquí 20 o 30 anys"


Bernat Vilaró



Lorenzo Bernaldo de Quirós


El politòleg federalista liberal Lorenzo Bernaldo de Quirós argumenta que "en l'actualitat no es pot mantenir la unió del país [Espanya] a la força si una part vol escindir-se". Ho afirma en el llibre Por una derecha liberal (Deusto), on defensa l'encaix de Catalunya a Espanya, ja que opina que als catalans els anirà millor dins l'Estat espanyol.

Tot i això, De Quirós reconeix que la independència suposaria "el sacrifici d'una generació a favor d'un hipotètic benestar futur de la següent generació", i que "al cap de 20 o 30 anys, l'Estat català seria viable i gaudiria d'una economia oberta i globalitzada".

En el llibre, el politòleg insta a reformar la Constitució espanyola per reconèixer la tradició diferencial de Catalunya, i reitera que "el model del 78 està absolutament esgotat". A més, De Quirós està a favor d'un referèndum a Catalunya per conèixer l'opinió dels catalans sobre la independència.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/de_quiros_no_es_pot_mantenir_la_unio_per_la_forca_si_una_part_vol_marxar_106329.php