dilluns, 26 de gener del 2015

Terribas pica el crostó a Sánchez-Camacho

26/01/2015

PLEBISCITÀRIES

La periodista li recorda que els mitjans catalans l’entrevisten "sempre que és necessari, tal i com demostren les estadístiques"


Nerea Rodríguez


Mònica Terribas i Alícia Sánchez-Camacho


 La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha estat entrevistada aquest matí per la periodista Mònica Terribas a Catalunya Ràdio. Durant l’entrevista, Terribas ha picat el crostó a la líder dels populars catalans al constatar que els mitjans catalans “la rebem sempre que és necessari, sempre que hi ha notícia, i ho reforcen les estadístiques”, i ha afegit en to irònic: “Estarem molt honorats que vinguin els representants del govern espanyol, perquè no ens en sortim mai”.

Sánchez-Camacho ha respost assegurat que “sempre estic encantada de venir, tot i les diferències que tenim vostè i jo”, una afirmació que la periodista ha matisat ràpidament: “Jo no en tinc cap, de diferència amb vostè, només el color del cabell i la roba”. La líder del PP ha intentat destensar l’ambient constatant que “el color de cabell és molt evident”, i ha afegit que “el govern d’Espanya ha d’estar més present en els mitjans de comunicació catalans”, alhora que assegurava que així ho ha traslladat a Moncloa.


“Sinó la deixen molt sola a vostè...”, ha dit ràpidament Terribas, i Sánchez Camacho ha argumentat que “no només per això, també perquè els catalans es mereixen que el govern d’Espanya estigui més present”. Durant l’entrevista, la líder del PP ha insistit que 1.800.000 persones que volen la independència “és una minoria evident”, i ha recordat que “a les enquestes no veig que Mas tregui majoria absoluta, ni ERC”. La periodista li ha recordat que “les enquestes mostren que vostès estan a punt d’una castanya monumental”.

Per Camacho, però, “una castanya monumental seria quedar-se amb cinc diputats. Ens diuen que ens quedem amb 11 o 12”. “En relació als diputats que té ara, senyora Camacho, i ara en té 19!”, ha exclamat Terribas. I la líder dels populars catalans ha repicat “l’última vegada totes les enquestes ens donaven 11 i 12 diputats, i en vam tenir 19, i els tornarem a repetir”. En relació a les eleccions del 27 de setembre, ha reivindicat que “el procés cap a la independència no es pot fer, està fora de la constitució, i les eleccions del 27-S són constitucionals i autonòmiques. El resultat del 27-S no serà mai plebiscitari”.

En aquest context, Terribas li ha preguntat que farà el govern espanyol si, per exemple, el ‘New York Times’ diu al dia següent que Catalunya vota independència, perquè “la lectura plebiscitària el poden fer els mitjans estrangers”. Sánchez-Camacho, però, ho té clar :”Els mitjans poden dir el que vulguin, el govern espanyol farà complir la llei”. Alhora, Terribas li ha recordat que “vostè ha fracassat en el seu intent que el PP li fes cas en el tema del finançament”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/terribas_pica_el_crosto_a_sanchez-camacho_105975.php