dimarts, 20 de gener del 2015

Margallo: “ Convertir el fet de ser educat en castellà en un problema és preocupant"

Dimarts, 20 de gener de 2015 11:30 h

El ministre torna a amenaçar en enviar una Catalunya independent a vagar per l’espai sideral i assegura que és impossible discutir els estatuts de la comunitat amb un veí que vol cremar l’edifici


(ACN).- El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha afirmat aquest dimarts durant un esmorzar informatiu a Madrid que la comunitat internacional no acceptaria mai una Catalunya independent nascuda d'una declaració unilateral d'independència (DUI). El titular d'exteriors -que ha estat presentat per l'exministre Josep Piqué- ha negat el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre i ha afirmat que són només uns comicis autonòmics on s'elegirà el nou Parlament. També ha fet referència a la polèmica pel decret del govern espanyol que obliga a la Generalitat a afrontar el pagament de l'escola en castellà dels alumnes que es matriculin a una escola privada davant la suposada manca d'oferta a la pública. Segons el ministre, convertir el fet de ser educat en castellà en un problema és "preocupant". 





“Parlo de Catalunya  perquè soc espanyol i m’importa perquè treballo per la unitat d’Espanya”

Segons Margallo, qualsevol independència no acordada amb l'Estat és "inviable" i no rebria el suport de tercers països, a més de comportar l'expulsió "automàtica" de la Unió Europea. En cas de declaració unilateral d'indepèndència, ha dit, Catalunya no assoliria mai els suports necessaris per formar part del Consell de Seguretat de l'ONU. 


A més, segons el ministre, una Catalunya que declarés la independència per aquesta via tindria forts problemes financers perquè no podria accedir al Fons Monetari Internacional ni tindria accés a les injeccions de diners del Banc Central Europeu.

Catalunya no ha estat mai discriminada




En canvi, segons Margallo, des de la transició Catalunya ha assolit l'etapa de reconeixement més important de la seva història i és la primera comunitat en exportacions i en importacions, a més de ser la segona receptora d'inversions i en termes d'inversió pública acumulada.

Dir que Catalunya ha estat discriminada, ha afirmat, és dir una falsedat. Pel que fa al finançament, ha apuntat que el sistema actual no funciona bé i els diners dels territoris s'han desplomat perquè ha caigut també la recaptació.  


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/384447/margallo-convertir-el-fet-de-ser-educat-en-castella-en-un-problema-es-preocupant