dimarts, 20 de gener del 2015

Bassas desemmascara la inconsistència de Podemos

Dimarts, 20 de gener de 2015 13:35 h

El periodista posa contra les cordes la responsable de Podemos a Catalunya i desmunta el plantejament del seu partit en relació al dret a decidir dels catalans


Antoni Bassas ha entrevista aquest dimarts a l’ARABassas a Gemma Ubasart, la candidata a dirigir Podemos a Catalunya, i li ha retret que Podemos ho fia tot a que Espanya faci una reforma constitucional que atorgui als catalans el dret a decidir i li ha recordat que Podemos sap que això és políticament impossible perquè una reforma constitucional demana unes majories que inclouen el PP i el PSOE que no admetran mai que Catalunya sigui nació, i si Podemos no obté el 66% dels escons no podran reformar la Constitució i donar-li a Catalunya el dret a decidir que promet. Ubasart ha sortit per la tangent assegurant que la via unilateral és impossible i que la solució de Catalunya ha de venir d’Espanya i que ara es tracta “d’obrir el cadenat del debat constitucional” i aconseguir una majoria absoluta a Espanya de Podemos.  


Antoni Bassas entrevista a Gemma Ubasart de "Podemos"






Podemos al servei de l’espanyolisme

Ubasart assegura que una via unilateral cap a la independència és "un carreró sense sortida" i argumenta que el 9-N demostra que la sortida és multilateral i s’ha de comptar amb Espanya, perquè CiU i ERC ja van demostrar el 9-N que no eren capaços de desobeir el TC i les lleis espanyoles i fer un referèndum en comptes d’un procés participatiu. Amb tot Ubasart ha reconegut que hi ha dos moviments amb possibilitats de canvi el procés independentista i Podemos.

Podemos no acceptarà una majoria absoluta de diputats per la independència


Podemos considera que les eleccions del 27-S són unes seleccions anticipades més i que si després de les eleccions hi ha una majoria absoluta de diputats per a la independència Podemos no ho acceptarà perquè considera que el poble català s’ha d’expressar de manera directa en un referèndum i seria “contraproduent que reduíssim o acceptéssim que una decisió tan import com aquesta es prengués per una majoria de diputats” que a més van ser incapaços de desobeir les lleis espanyoles el 9-N que era un mandat acordat.







La revolució a Espanya, però no a Catalunya

Entre la independència o un estat centralitzat Podemos apostaria per treballar per altres possibilitats com la reforma del model territorial en profunditat si la majoria de catalans no volen marxar i Ubasart aposta per models de federalisme asimètric i de reconeixement de la plurinacionalitat a Espanya. Bassas li ha explicat que la lliçó històrica parla que la solució no ve mai d’Espanya i que molts catalans han abraçat l’independentisme per un exercici de realitat i que reformar la Constitució és un impossible. Ubasart li ha respost que per molts també era impossible l’existència i ascens de Podemos i ara les enquestes mostren que és imparable.



Enllaç noticia :