dimarts, 20 de gener del 2015

Nou nyap de Fernández Díaz

Dimarts, 20 de gener de 2015 05:00 h

La Direcció General de Transit (DGT) del ministeri de l’Interior prepara un Reglament de Circulació que vol posar límit de velocitat i controls d'alcoholèmia als vianants







La proposta és prou ridícula perquè fins i tot el Consell d’Estat hagi demanat a la DGT que reconsideri el projecte si vol que s’aprovi perquè té “notables imprecisions”.  Entre els punts més polèmics hi ha el d’imposar límits de velocitat als vianants i que se'ls obligui a passar controls d'alcoholèmia i drogues si cometen alguna infracció o es veuen implicts en un incident de trànsit.

Segons el Consell d’Estat la norma danyaria drets reconeguts a la Constitució com el dret a la llibertat de circular pel territori de l’estat espanyol i el dret a la intimitat. La norma considera “usuaris de la via” els conductors de vehicles i els vianants i pretén introduir un límit de velocitat màxima als últims que no podrien sobrepassar “la velocitat del pas humà”, fet que implicaria la prohibició de córrer per al via pública.


El Consell d’estat també assenyala que amb l’aplicació de la norma els vianants no podrien  participar en festes i esdeveniments populars o celebracions de caràcter privat en les que es consumeixi alcohol si no es vol córrer el risc d’haver de passar un control d’alcoholèmia si hi ha algun incident de transit.  

De la mateixa manera, els vianants que consumeixen habitualment medicaments antidepressius o antigripals que continguin codeïnes, benzodiazepines, opiacis o similars correrien el  risc de donar positiu en un test de drogues.   


Enllaç noticia :