dimecres, 21 de gener del 2015

«Le Figaro» vigila «l'ofensiva diplomàtica» catalana

| Actualitzat el 21/01/2015 a les 09:55h

Té clar que és una mesura per preparar "una eventual secessió" si l'independentisme guanya el 27-S

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015



El principal diari conservador francès veu clar el caràcter plebiscitari del 27-S.

El diari conservador francès Le Figaro continua tenint un ull posat al procés independentista català. Aquest dimarts al vespre va donar sortida a un teletip d'AFP ressaltant "l'ofensiva diplomàtica de Catalunya", en què ressalta les noves delegacions que la Generalitat té previst obrir enguany a l'exterior, "per anticipar una eventual secessió si el camp independentista guanya les eleccions regionals anunciades per al setembre".

Le Figaro destaca l'augment de pressupost destinat a Afers Exteriors, passant de 2 milions a 17,2. I, destacant les declaracions del conseller Francesc Homs, explica que les noves delegacions "tindran com a prioritat 'intensificar les relacions internacionals, en particular amb els governs definits com a prioritaris, emmarcat en l'estratègia de transició nacional" vers la independència".



El diari ressalta l'oposició formal d'Angela Merkel i Manuel Valls -"nascut a Barcelona", puntualitza- a la independència de Catalunya, així com les crítiques sorgides tant des de Brussel·les com des de Madrid.

Tot amb tot, també ressalta: "En conflicte obert amb Madrid des de fa tres anys, el president català Artur Mas va anunciar el 14 de gener la celebració d'eleccions anticipades el 27 de setembre. Espera que els partits independentistes obtinguin llavors la majoria i puguin així iniciar el procés de separació d'Espanya".

Le Figaro i AFP, doncs, donen per vàlid el caràcter plebiscitari dels comicis del 27 de setembre.
Enllaç noticia :