dimecres, 21 de gener del 2015

Creix la pressió sobre el PSC per la polèmica de 'Ciutat morta'

21/01/2015

'CIUTAT MORTA'

ERC i ICV demanen a l’alcaldessa de Gavà que cessi a Víctor Gibanel, cap de la policia municipal de la ciutat


Nerea Rodríguez


Víctor Gibanel


La pressió sobre el PSC està creixent arran de l’emissió del documental ‘Ciutat morta’. El grup municipal d'ERC-Els Verds-Independents per Gavà i el d’ICV-EUiA han exigit a l'alcaldessa de la ciutat, la socialista Raquel Sánchez, que cessi a Víctor Gibanel com a cap de la policia municipal, després dels fets denunciats pel documental quan era responsable d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

En un comunicat, ERC assegura que si el cessament no es produeix en els propers dies, portarà la proposta al proper ple municipal que se celebrarà el 29 de gener. El grup municipal republicà recorda que es va oposar al nomenament de Gibanel en el ple del 18 de desembre de 2013.


Per la seva banda, ICV-EUiA insta l’alcaldessa a “reconsiderar la seva decisió de refermar Gibanel com a cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat” i demanen que sigui apartat del càrrec, alhora que volen que la batlle “reconsideri les seves declaracions d'aquest dilluns en què valorava positivament la tasca de Gibanel”.

L'actual cap de la policia municipal de Gavà va aconseguir que un jutjat obligués a retallar cinc minuts de l'emissió del documental ‘Ciutat morta’ al Canal 33 en al·legar que violaven el seu dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge.

Gibanel ha convocat per avui una compareixença pública en la qual llegirà un comunicat davant les informacions publicades els últims dies sobre els fets esdevinguts a Barcelona el 4 de febrer de 2006 i sobre l'emissió del documental.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/creix_la_pressio_sobre_el_psc_per_la_polemica_de_ciutat_morta_105878.php