dimecres, 21 de gener del 2015

La CUP i Mas evidencien la tibantor pel 27-S

Dimecres  21.01.2015  12:23

'ERC té una paciència de sant amb vostès', diu Arrufat al president · Mas etziba: 'No sé si defensa el procés o vol donar canya al govern'

 





La sessió de control al govern català ha servit per fer evident la tibantor que hi ha entre la CUP i CiU des de la convocatòria d'eleccions al setembre i la filtració d'un esborrany sobre el full de ruta. El diputat Quim Arrufat ha criticat al president Artur Mas l'acord amb ERC anunciat la setmana passada, on 'no hi havia cap fórmula per a convertir les eleccions en plebiscitàries' i amb el qual es 'posposen unes eleccions' que la CUP 'entenia com a compromís democràtic' després del 9-N.

Aquest és el vídeo de la intervenció d'Arrufat i la resposta de Mas:





'De debò que Esquerra té una paciència de sant amb vostès', ha etzibat Arrufat a Mas, a qui ha retret que amb la convocatòria d'eleccions al setembre, Mas s'agafava temps de refer el seu espai polític. 'Comencen a confondre el camí cap a la independència amb el camí cap a la unitat perpètua de CiU amb ERC.'

'No sé si defensa el procés sobiranista o vol donar canya al govern de torn', ha retret Mas al diputat de la CUP. El president ha defensat el valor de la consulta del 9-N ('No sé, si no, per què tenim una querella amb quatre delictes') i ha dit que feia temps que s'estaven construint estructures d'estat, en resposta a Arrufat. 

Els retrets han continuat, i sobre l'acord entre CiU i ERC, Mas ha deixat anar a la CUP: 'Vostès no hi són, però hi podrien ser si volguessin. No han fet res per ser-hi.' També ha recordat que en algunes d'aquestes reunions hi havien estat presents representants d'entitats, concretament l'ANC, Òmnium i l'AMI: 'La crítica és a tothom?', ha demanat Mas abans de tancar el micròfon.

Informació relacionada: 


Enllaç noticia :