dimarts, 27 de gener del 2015

La constitució del jutge Vidal preveu el castellà cooficial, llistes obertes i absència d'exèrcit

Dimarts  27.01.2015  13:17

Autor/s: ACN

Dissabte presentarà l'esborrany de constitució






L'esborrany de Constitució Catalana que ha redactat el grup de juristes liderats per Santiago Vidal preveu llistes electorals obertes i que els ciutadans puguin demanar que es modifiqui el redactat si presenten 500.000 signatures. El grup fa un any que treballa en la proposta, que té 97 articles, i que es presentarà dissabte a Barcelona. En aquest mateix acte es donaran a conèixer dos esborranys més, el que prepara el grup de juristes de l'ANC i el d'un equip de cinc professors catalans de dret a l'estranger. El text de Vidal estableix també que Catalunya no tindrà exèrcit, que el castellà serà llengua cooficial i obre un període d'un any perquè qui ho desitgi pugui demanar la doble nacionalitat.

Sanció per a Vidal


D'una altra banda, el CGPJ ha rebutjat el recurs presentat per Vidal perquè s'arxivi l'expedient disciplinari. L'inspector en cap del Consell que instrueix el cas considera que els arguments presentats pel magistrat català són, literalment, 'impertinents i inútils'. El CGPJ ha donat trasllat de l'expedient a la fiscalia general de l'Estat perquè emeti el seu informe. Aquest serà el pas previ abans que el ple del consell es reuneixi al febrer per decidir quin càstig imposarà al magistrat per promoure l'esborrany de Constitució Catalana. L'instructor de l'expedient proposa tres sancions: suspensió de sou i feina durant 3 anys, el trasllat fora de Catalunya o l'expulsió definitiva de la carrera judicial.

Informació relacionada:

Últim dia per a signar a VilaWeb el manifest de suport al jutge Santiago Vida


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4228906/20150127/constitucio-jutge-vidal-preveu-castella-cooficial-llistes-obertes-absencia-dexercit.html