dimarts, 27 de gener del 2015

La justícia espanyola té pressa per “liquidar” Santiago Vidal

Dimarts, 27 de gener de 2015 13:55 h

El CGPJ ha rebutjat el recurs presentat pel jutge l'expedient disciplinari i decidirà aquest febrer el càstig que li imposa per promoure l'esborrany de Constitució Catalana


El jutge Vidal ha explicat en un acte a Girona que aquest dissabte ha rebut un escrit de l'inspector en cap del Consell que instrueix el cas rebutjant el recurs presentat pel magistrat en que considera que els arguments presentats per Vidal són, literalment, "inútils i impertinents”, fet que pel jutge demostra que “tenen presa”. Segons informa l’ACN, el CGPJ ha donat trasllat de l'expedient a la fiscalia general de l'Estat perquè emeti el seu informe. Aquest serà el pas previ abans que el ple del consell es reuneixi al febrer per decidir quin càstig imposarà al magistrat per promoure l'esborrany de Constitució Catalana. L'instructor de l'expedient proposa tres sancions: suspensió de sou i feina durant 3 anys, el trasllat fora de Catalunya o l'expulsió definitiva de la carrera judicial. 






El passat 7 de gener, el magistrat Santiago Vidal va rebre el plec de càrrecs de l'expedient disciplinari que se li va obrir per promoure una Constitució Catalana. El redactat qualificava que Vidal havia comès una "infidelitat a la Constitució Espanyola" i, en conseqüència, proposava que el ple del CGPJ li apliqués una sanció. L'escrit en proposava tres: suspensió de sou i feina durant tres anys, trasllat forçós fora de Catalunya o expulsió definitiva de la carrera judicial.

El magistrat Santiago Vidal va presentar al·legacions a l'expedient. A més de proposar proves de descàrrec, Vidal va sol·licitar que s'arxivés l'expedient disciplinari, perquè havia passat ja més de mig any d'ençà que se li va obrir i encara no se n'ha dictat cap resolució definitiva. Vidal sostenia que d'ençà que se'l va citar a declarar a Madrid per donar explicacions sobre l'esborrany de Carta Magna, l'abril del 2014, aquest termini s'havia superat amb escreix.



L'instructor de l'expedient, que també és membre del CGPJ, però, ha rebutjat de cap a peus totes les al·legacions. Considera que els tràmits van començar el passat 9 d'octubre, quan el Consell va decidir no suspendre cautelarment de sou i feina Santiago Vidal mentre no es resolgués l'expedient. I que, per tant, el termini de mig any que motivaria l'arxiu de l'expedient no s'ha complert encara.

Pel què fa a la resta de motius que Vidal recollia al seu escrit d'al·legació, la resposta de l'instructor és tallant. Rebutja totes les proves que el magistrat va proposar per, literalment, considerar-les "inútils i impertinents" (tot i que, com ha apuntat Vidal, no en diu el per què).

A partir d'ara, l'expedient obert a Vidal es remetrà a la fiscalia general de l'Estat perquè emeti el seu informe. Aquest serà el pas previ abans no es reuneixi el ple del CGPJ per decidir quina sanció imposa al magistrat. No necessàriament, però, ha de ser una de les tres que proposa l'instructor (és a dir, que si ho creu pertinent, també podria imposar una multa).

La resolució, a mitjans de febrer

Santiago Vidal creu que la resolució definitiva de l'expedient disciplinari se li comunicarà a mitjans de febrer. El magistrat, però, ja ha avançat que sigui quina sigui la sanció, la recorrerà. I està convençut que el temps li donarà la raó, encara que hagin de passar dos o tres anys (i que per tant, durant tot aquest temps se li apliqui l'expedient).

"Estic convençut que, d'aquí a dos o tres anys, el Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional o el Tribunal Europeu dels Drets Humans m'acabaran donant la raó", indica Vidal. El magistrat qüestiona que, a l'hora d'obrir-li l'expedient, se li apliqui un article de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) que sigui com una mena de "calaix de sastre", perquè tan sols concreta que amb la seva activitat ha perjudicat la imatge de la justícia.

"Estic convençut que el problema no és què faig en el meu temps lliure, sinó sobre què ho faig", ha dit el magistrat. I ha conclòs, en una clara referència a la ingerència política dins el món judicial: "Malauradament, això demostra quin és l'Estat que tenim, i per això tenim pressa per canviar-lo".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/385299/la-justicia-espanyola-te-pressa-per-liquidar-santiago-vidal