dimecres, 28 de gener del 2015

Indignació al PPC per la reunió de Mas amb una setantena de diplomàtics

Dimecres, 28 de gener de 2015 16:05 h

Millo diu que el president Mas avergonyeix els catalans amb l'obsessió d'internacionalitzar un conflicte inexistent davant el cos consular.


La reunió del president Mas, d’aquest dimarts amb una setantena de cònsols destinats a Barcelona ha indignat el PPC. A la trobada Mas va agrair als diplomàtics  que "escoltin i intentin entendre les raons de Catalunya” que porta molts segles intentant exercir el seu autogovern".El popular Enric Millo ha assegurat avui que el president de la Generalitat "ha avergonyit" la majoria dels catalans perquè, durant la reunió amb el cos consular, va demostrar "que segueix obsessionat amb internacionalitzar un conflicte inexistent". 





Mas va justificat davant el cos consular les eleccions del 27 de setembre perquè considera que "cal saber quanta gent vol que aquest país esdevingui un Estat" tot i que va alertat que “hauríem preferit fer-ho d'una altra manera, com al Regne Unit o Canadà, però les eleccions al Parlament son l'únic instrument que tenim".


Millo ha insistit que el procés és un xoc entre "el nacionalisme excloent i independentista d'una minoria i la llibertat que garanteix la Constitució a tots els catalans" i ha criticat que Mas  es mantingui ferm en què les eleccions del 27-S seran plebiscitàries. Segons el popular, després de la "fal·làcia" i el "simulacre de consulta" del 9-N, l'estratègia del president passa ara per insistir amb què hi ha un conflicte obert entre Catalunya i Espanya, que ha de desembocar en plebiscitàries quan les eleccions són autonòmiques.

A Catalunya hi ha vora un centenar de consolats estrangers acreditats i Barcelona, és la tercera ciutat del món que no és capital d'un Estat amb major nombre de consolats estrangers, només darrera de Hong Kong i Nova York. Algunes representacions, com el consolat d'Holanda, es remunten al segle XVII.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/385411/indignacio-al-ppc-per-la-reunio-de-mas-amb-una-setantena-de-diplomatics