dimecres, 28 de gener del 2015

Iceta, a la desesperada

28/01/2015

PSC

El primer secretari ofereix a Marina Geli i Núria Ventura quedar-se al grup del PSC, per no caure en quarta posició


Xavier Lladó


Miquel Iceta

Miquel Iceta busca un acord a la desesperada amb Marina Geli i Núria Ventura. El primer secretari del PSC ha ofert les diputades crítiques quedar-se com a independents al grup socialista al Parlament, per no caure en quarta posició, segons l'Ara.

El PSC té 20 diputats a la cambra, i el PP 19, així que si Geli i Ventura no renuncien a l'escó la representació parlamentària socialista cauria al quart lloc, amb els populars per davant. Per a la direcció del PSC, això seria desastrós, perquè es veuria en tots els debats al Parlament.


Geli es va donar de baixa del partit ahir, i ho ha oficialitzat avui. Entre altres raons, pot aprofitar l'escó per promocionar el nou partit que ha col·laborat a fundar, MES (Moviment d'Esquerres), d'orientació socialista sobiranista.

Els dirigents i ex-dirigents crítics consideren que l'estratègia seguida pel PSC amb el dret a decidir l’ha allunyat de la centralitat del catalanisme polític, la qual cosa ha suposat la pèrdua de suport territorial. En la presentació de la seva baixa i la del seu marit, Geli va entregar una carta escrita a mà on explicava les raons de la seva decisió i destacava que la seva marxa no va “contra ningú”.


Enllaç noticia :