dimecres, 28 de gener del 2015

Podemos: “Botín no és casta”

Dimecres, 28 de gener de 2015 12:15 h

John Carlin desemmascara el doble discurs de Podemos i el populisme des seus missatges



Pablo Iglesias,Podemos


“No tots els empresaris són iguals. Hi ha dues cultures empresarials. Una és casta, l'altra vol contribuir al benestar social, com la família Botín al Banc Santander", són les paraules del secretari de política municipal de Podemos a Madrid, Jesús Montero, un funcionari de La Complutense amb un alt càrrec d’administració, segons explica l'escriptor i periodista John Carlin a El país, que avui inicia una sèrie d’articles per explorar el fenomen Podemos i retratar el seus dirigents i les aspiracions del partit. En el primer article demostra que Podemos té un doble discurs, un de matisat dirigit per les elits i un de populista pel populatxo.

Guant de seda amb les elits


Montero assegura que hi ha empresaris de bona voluntat i sectors del capitalisme emprenedor que entenen que cal un país amb menys desigualtat social per poder expandir el seu mercat i es mostra convençut que la presidenta del Banc de Santander, Ana Botín, és d’aquesta espècie.

Populisme pel populatxo

Carlin explica que hores després de fer aquestes declaracions,  Montero va participar en un acte de Podemos  al barri obrer de Madrid de Lavapiés i  va llençar un missatge populista als presents. "Farem fora al màfia econòmica i política, farem fora els barruts i recuperarem Madrid per als ciutadans. Acabarem amb l’austericidi  i amb la vella política, i crearem una democràcia participativa”, diu Carlin que van ser les consignes de més èxit.  


Enllaç noticia :