dimarts, 23 de desembre del 2014

Ofensiva internacional de la Generalitat

23/12/2014

QUERELLA

El govern crea delegacions a Itàlia i Àustria i crea la figura del representant permanent davant la UE

 
Nerea Rodríguez
 
 
 
El portaveu del govern, Francesc Homs
 


 La Generalitat amplia la seva ofensiva internacional en ple procés sobiranista, i crea delegacions a Roma i Viena alhora que reforça la seva presència a Brussel·les amb la creació de la figura del representant permanent davant la Unió Europea. L’objectiu d’aquestes accions és “reforçar la presència del Govern a l’exterior”, segons ha explicat avui el portaveu del govern, Francesc Homs.


En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Homs ha explicat que d'aquesta manera l'Executiu català busca "una posició política d'alt rang i directa davant les institucions comunitàries".

Sobre la querella de la Fiscalia admesa a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau pel 9-N, ha recordat que “no hi ha cap país democràtic que posi una querella a algú que posa urnes”.

A més, ha advertit que “si pensen que presentant querelles pararan el procés català, s’equivoquen de ple”, i ha afegit en to irònic: “És, de nou, una visió miop, i ja tenen un màster sobre el tema”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/12/ofensiva_internacional_de_la_generalitat_105374.php