dimarts, 25 de novembre del 2014

Podemos acusa el sobiranisme català de "reinventar els fets històrics de 1714"

25/11/2014

CATALUNYA

Sobre el dret a decidir, Juan Carlos Monedero creu que "s'ha de poder decidir tot"


Bernat Vilaró


Juan Carlos Monedero (Podemos)


Una de les cares visibles de Podemos, Juan Carlos Monedero, va afirmar ahir que el sobiranisme "reinventa els fets de 1714" per la "necessitat" de justificar un "enfrontament clar" i un "odi" que serveixi de combustible al seu discurs polític.
Ho ha dit en un debat celebrat a Madrid, organitzat per la plataforma Federalistes d'Esquerres, on també hi han participat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el diputat d'Izquierda Unida Alberto Garzón, que segurament en serà el candidat a la presidència del govern espanyol.



Alberto Garzón (IU), Juan Carlos Monedero (Podemos)
i Miquel Iceta (PSC), ahir a Madrid


Monedero ha acusat "l'identitarisme espanyol" de buscar "fonaments" a la seva actitud, i ha assegurat que els arguments del PP, "amenaçant" una Catalunya independent de patir seriosos riscos econòmics i en l'àmbit internacional, no ajuda pas gens a solucionar la situació. El portaveu de Podemos ha afegit que a Espanya alguns voldrien veure els catalans com "l'arquebisbe de Granada", o sigui, tombat a terra per demanar perdó pel cas d'abusos sexuals.

Sobre el dret a decidir, Monedero ha dit que "cal decidir-ho tot", i que "cal donar una empenta a aquest repte que la ciutadania catalana ha posat damunt la taula per convertir aquest dret a decidir-ho tot al nostre país", referint-se evidentment a Espanya.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/podemos_acusa_el_sobiranisme_catala_de_reinventar_els_fets_historics_de_1714_104779.php