dimarts, 25 de novembre del 2014

Terricabras demana als europeus que es mullin pels catalans

Dimarts, 25 de novembre de 2014 05:00 h

L'eurodiputat d'ERC diu a l'Eurocambra que "està arribant el moment" que els europeus "defensin obertament els drets dels catalans".




L'eurodiputat d'ERC-NeCat,Josep Maria Terricabras


Estrasburg (ACN).- L'eurodiputat d'ERC-NeCat, Josep Maria Terricabras, ha defensat aquest dilluns a l'Eurocambra que "està arribant el moment" que els membres del Parlament Europeu i els "demòcrates europeus" defensin el dret a decidir dels catalans. 

En una intervenció al plenari d'Estrasburg, Terricabras ha denunciat que el Fiscal General de l'Estat, "a instàncies" del govern espanyol, "vol condemnar el president de Catalunya i a dos consellers del seu govern per donar suport al desig democràtic dels ciutadans". L'eurodiputat d'ERC-NeCat ha lamentat que "un estat de la UE vulgui impedir que els ciutadans votin lliurement". 


Terricabras ha explicat als eurodiputats reunits a Estrasburg que el 9-N "més de 2,3 milions de ciutadans de Catalunya van sortir al carrer per compartir una jornada de participació democràtica i anar a votar sobre el futur que desitgen per a la seva nació". L'eurodiputat ha destacat durant el ple que "més de 1,8 milions de votants es van manifestar a favor de la independència".

El cap de llista de la coalició ERC-NeCat, ha recordat que el govern espanyol "havia prohibit aquesta jornada de participació política" i ha lamentat que "a instàncies seves, el Fiscal General de l'Estat vol condemnar al president de Catalunya i a dos del seus consellers per donar suport al desig democràtic dels ciutadans".

"Resulta incomprensible que un estat de la UE vulgui impedir que els ciutadans votin lliurement sobre el seu futur", ha denunciat Terricabras. Pel republicà, "està arribant el moment en què els demòcrates europeus i el Parlament Europeu defensin obertament els drets democràtics dels catalans".