diumenge, 23 de novembre del 2014

Mariano Guindal: "Anticorrupció no troba proves que inculpin Jordi Pujol"

23/11/2014

El periodista econòmic afirma que el cas pot quedar arxivat i recorda que "l'Estat té dret a defensar-se però no a venjar-se"


Lluís Bou



El periodista d'informació econòmica Mariano Guindal


El periodista econòmic Mariano Guindal afirma avui en un article a La Vanguardia, que la fiscalia anticorrupció fins ara no ha trobat proves contra l'expresident Jordi Pujol. "La fiscalia anticorrupció continua investigant aquest afer, però de moment no ha pogut trobar proves fefaents o testimonis que l'inculpin", assegura.

Segons Guindal, la pregunta que es fan els fiscals és "si la falta de testimonis i proves està causada per la por de declarar o, al contrari, és que no hi ha res que demostri que Pujol sigui un corrupte". "Per tant estem davant la llei del silenci o davant d'un linxament polític monumental?", es pregunta.


I insisteix que "tant la por de parlar com la utilització de l'aparell de l'Estat amb finalitats partidistes suposen dos greus atemptats contra l'Estat de dret". Al seu entendre, l'Estat té dret a defensar-se "però no a venjar-se".

El periodista apunta que el cas Pujol pot ser que s'arxivi si continuen sense aparèixer proves concretes. "El cas Pujol podria ser un bon exemple del que està passant amb la Justícia a Espanya... Si la fiscalia continua sense trobar proves ni testimonis contra Pujol i la seva dona, la denúncia feta per Manos Limpias quedaria arxivada, i s'hauria produït un greu dany moral i polític.

Fins al moment, no hi ha cap delicte contra la família Pujol, que com la família Botín va regularitzar la situació amb el fisc aprofitant l'amnistia fiscal".

Guindal remarca que una cosa és no haver declarat al fisc una herència, i una altra haver acumulat suposadament una fortuna a còpia d'actes delictius durant 23 anys de govern, que és l'acusació de Manos Limpias.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/mariano_guindal_anticorrupcio_no_troba_proves_que_inculpin_jordi_pujol_104740.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

Aqui : Hi ha "marro"!! i que amb tot "l´aparell" no es trovi per on posar-hi la má es molt sospitós o algú ha inflat quelcom amb la , "diguem-ne filosofia2 de , calumnia que sempre queda. I si per un casual no poden , no saben o no volen , el mal a la familia es esgarrifós. Tenim un politcs que , del pou de la merda no s´en surten !!