diumenge, 23 de novembre del 2014

Neymar manté intacte el seu idil·li amb el gol

Decisiu. Només dos minuts després de l'empat del Sevilla, el davanter brasiler va posar el Barça de nou al davant rematant amb el cap una excel·lent centrada de Xavi Hernández

23/11/14 02:00 - barcelona - Ignasi Noguer

El crac brasiler celebra el seu gol d'ahir contra el Sevilla Foto: EFE.

Dos minuts. Aquest és el temps que el Camp Nou es va mantenir en silenci pel gol en pròpia porteria de Jordi Alba, fruit d'un desajust defensiu tot just començar la segona meitat, una diana que va deixar tothom glaçat, ja que després d'una primera part en què el Sevilla no va existir en atac, va aparèixer el temor d'un segon temps de presses i de patiment en què l'equip d'Unai Emery especulés amb l'1-1 assolit. Pràcticament en l'acció següent, però, Xavi Hernández va centrar una falta des del vèrtex de l'àrea i Neymar, com si es tractés d'un davanter centre de la vella escola, va rematar la pilota amb el cap al fons de la xarxa, una diana que posava el Barça de nou al davant, i que el brasiler va celebrar ballant una coreografia amb Dani Alves.

Neymar, a més, sempre apareixerà en un gol per a la història, el 4-1 d'ahir, el que va permetre a Leo Messi superar Zarra com a màxim golejador de la lliga, ja que la diana va ser el fruit d'una paret perfecta entre l'argentí i el brasiler, que, amb tot a favor per marcar, va optar per assegurar el gol i cedir la pilota a Messi, que només la va haver d'empènyer per entrar a la història de la lliga.

A gol per partit

La diana d'ahir va ser l'onzena que marcava Neymar en la lliga –cal afegir-n'hi dues més en la Champions–, en els onze partits que ha disputat, ja que el brasiler es va perdre la primera jornada, contra l'Elx, en què encara s'estava recuperant de la lesió a l'esquena que es va fer en el mundial.

Contra el Vila-real, en què va jugar l'última mitja hora, tampoc va marcar, però ja contra l'Athletic Club, amb 0-0 en el marcador, Neymar va fer els dos gols del triomf. De fet, des de llavors fins ahir, el brasiler només s'ha quedat sense veure porteria en dos duels, a Màlaga (0-0) i contra el Celta (0-1), mentre que ha marcat contra el Llevant (1), el Granada (3), el Rayo (1) i el Real Madrid (1).

La majoria d'aquests gols, a més, han estat molt importants, ja que molts, com el d'ahir, han servit per avançar el Barça. I el brasiler no va acabar el seu gran partit amb l'assistència del 4-1, ja que el cinquè, el que va suposar el hat-trick de Leo Messi, també va sorgir de les seves botes. L'idil·li amb el gol de Neymar, doncs, es manté ben viu. I els que encara ha de marcar.