dijous, 20 de novembre del 2014

Margallo preocupat per la possible “dissolució d’Espanya”

Dijous, 20 de novembre de 2014 09:55 h

El ministre reconeix que el tema més important que el govern espanyol “té entre mans” és el de Catalunya







El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, en una entrevista a Onda Cero, ha advertit aquest dijous que Catalunya està al capdamunt de l’agenda del govern espanyol perquè “si hi ha alguna cosa greu i irreversible seria la dissolució d’Espanya”. 

En aquest sentit ha considerat que “les dues parts hem de convèncer-nos de què és possible i què no ho és”. Segons el cap de la diplomàcia espanyola "la comunitat internacional no reconeixerà mai una Catalunya fruit DUI” i ha insistit que un hipotètic Estat català quedaria fora de la Unió Europea i que no obtindria el vist-i-plau del Consell de Seguretat de l'ONU ni seria acceptada a la UE.  


Segons Margallo, cal que els independentistes sàpiguen que sortir d’Espanya és un mal negoci i que una DUI es traduiria en una "pèrdua de poder adquisitiu" dels catalans a tot nivell i els abocaria a un "camí d'irrellevància internacional". 

El cap de la diplomàcia espanyola també  ha negat els "greuges" que  argumenten “els independentistes” perquè, ha assegurat, no és cert que no s'inverteixi prou en infraestructures o que hi hagi un atac a  la llengua i la cultura catalanes, que “Mai han estat reconegudes com ara”. Per això  ha instat a fer pedagogia i per fer arribar a l'opinió pública de Catalunya els arguments del govern espanyol del PP.



2 comentaris :

Josep Maria ha dit...

Be' que totaixo ni el mateis selcreu

Rosa Mary ha dit...

Jo els comentaris del Margallo li dic "Margallades"