dilluns, 17 de novembre del 2014

La policia feia seguiments polítics dels jutges proconsulta

17/11/2014

CONSULTA 9-N

L’informe inclou contingut ideològic i imprecisions, segons l’ARA

 

Nerea Rodríguez



Santi Vidal a Singular TV


La policia espanyola va fer seguiments polítics dels jutges partidaris de la consulta sobre el futur polític de Catalunya, segons publica avui el diari ‘ARA’. Va ser el mes de març quan el diari ‘La Razón’ va publicar un reportatge sota el títol “La conspiració dels 33 jutges sobiranistes”, on s’identificava, amb fotografia cadascun dels signants del manifest dels magistrats catalans defensant la constitucionalitat de la consulta.

Vint-i-dues de les fotografies van ser extretes dels seus DNI, motiu pel qual els jutges afectats van interposar una querella per revelació de secrets, ja que creien que les instantànies només es podien haver extret amb una presumpta “entrada irregular en fitxers” de la Policia Nacional.


L’argument dels cossos de seguretat a l’hora d’elaborar aquest informe era comprovar si realment els signants eren “persones existents” i jutges. Teòricament, la policia havia extret la informació de fonts periodístiques i de les xarxes socials.

Segons el diari, els jutges afectats van rebre fa uns dies l’informe que la Brigada d’Informació havia realitzat. El document policial fa referència al fet que el mes de febrer del 2014 ja s’estava gestant el manifest, que es va publicar finalment el mes de març, i que aquests jutges van mantenir reunions periòdiques, també a la Ciutat de la Justícia, per valorar si es posicionaven a favor de la legalitat d’una consulta dins el marc legal espanyol. “La informació fa evident que ens seguien”, és la sensació que un dels jutges ha fet saber a l’ARA.

Després, el text identifica els signants, amb fotografia, adreça i d’altres informacions sobre els seus antecedents professionals i ideològics. També conté vàries imprecisions. Segons fonts del cas consultades per l’ARRA, de l’informe policial se’n pot deduir que “hi ha jutges que els interessen més que d’altres”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/la_policia_feia_seguiments_politics_dels_jutges_proconsulta_104596.php