dimarts, 18 de novembre del 2014

La caverna, irritada amb els fiscals catalans

18/11/2014

CONSULTA 9-N

L’‘ABC’ assegura que “el xoc enterboleix la rèplica de l’Estat al desafiament català i augura possibles dimissions”


Nerea Rodríguez



Portades d'avui de l'ABC i La Razón



La premsa de la caverna està indignada i irritada amb els fiscals catalans, que per unanimitat s’han oposat a interposar una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i membres del seu govern per haver posat les urnes el 9-N. Tant ‘La Razón’, com l’‘ABC’ i ‘El Mundo’ porten aquest tema a les seves portades de l’edició en paper d’avui.

Especialment durs són però els dos primers. ‘La Razón’ titula: “Els fiscals catalans també desobeeixen i no es querellaran contra Mas”. El diari destaca que “el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va ordenar a Rodríguez de Tejada la interposició d'una querella pel delicte de desobediència i prevaricació, però no la va considerar ‘procedent’, i així li va comunicar ahir mateix”. L’editorial de ‘La Razón’ també fa referència a aquest tema, titulada: “És l’hora de la fiscalia”.




Portada d'avui de 'La Razón'


D’altra banda, l’‘ABC’ titula: “Els fiscals catalans es rebel·len contra Torres-Dulce i es neguen a denunciar Mas”, i afegeix: “El xoc enterboleix la rèplica de l’Estat al desafiament català i augura possibles dimissions”. L’editorial, sota el títol “El 9-N de la fiscalia catalana’ demana el cap del fiscal en cap de Catalunya, el balanç de danys causats pel 9-N és cada cop més preocupant".



Portada d'avui de l'ABC


Finalment, ‘El Mundo’ titula l’editorialEl fiscal general encerta a l’insistir en querellar-se contra Mas”. El text afirma que “la negativa de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a querellar-se contra els responsables institucionals d'organitzar la consulta del 9-N demostra, en primer lloc, fins a quin punt el nacionalisme s'ha infiltrat en les institucions. Convé tenir-ho en compte per més que, a hores d'ara, no sigui ja una sorpresa”.

I afegeix: “Cal recordar que Martín Rodríguez Sol, l'anterior fiscal superior de Catalunya, ja va haver de dimitir del seu càrrec després que la Fiscalia General de l'Estat li obrís un expedient per defensar la consulta independentista”. Alhora, argumenta que “podrà ser objecte de discussió si el president Mas, la seva vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Educació Irene Rigau mereixen un retret penal per la seva actuació, però del que no cap cap dubte és que el seu comportament ha de ser investigat pels jutges”.

I conclou: “Doncs bé, fins i tot a això s'han oposat els fiscals catalans malgrat que, ahir, en un escrit, admetien que la Generalitat s'ha comportat en aquest assumpte amb ‘absoluta falta de lleialtat’. Vista la seva actuació -i parlem d'una institució que es regeix pel principi de jerarquia i de legalitat-, segurament no siguin ells els més indicats per parlar de lleialtats”.



Portada d'avui d'El Mundo




 http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/la_caverna_irritada_amb_els_fiscals_catalans_104620.php