dimecres, 12 de novembre del 2014

Junqueras demana un govern ampli després de les eleccions

Dimecres  12.11.2014  10:50

El president d'ERC no es tanca a una llista unitària, però demana de 'trobar la fórmula per a maximitzar el nombre de diputats








El president d'ERC, Oriol Junqueras, vol que abans de decidir si les formacions independentistes han d'anar en una llista única a les eleccions plebiscitàries o bé en llistes separades caldrà que es defineixi bé quin és el programa, definir bé que l'objectiu és la independència i com es durà a terme. En declaracions a RAC-1, Junqueras ha proposat que després de les eleccions es constitueixi un 'govern tan ampli com sigui possible' perquè 'exerceixi com un estat independent'.

'Si en les eleccions el resultat és favorable haurem de començar a exercir com un estat independent. Caldrà fer un govern amb la màxima unitat possible', ha dit Junqueras.


Ha afegit: 'Ens haurem de posar d'acord en com exercirem la independència, amb quin calendari, quan… Si ens posem d'acord amb això ens posarem d'acord després amb el nombre de diputats que han d'implementar la independència'. I ha demanat: 'Trobarem la fórmula per maximitzar el nombre de diputats.'

Aquest dimarts Junqueras i Mas acabaran de fixar el dia de la trobada que tenen prevista per analitzar els següents passos a fer en el procés sobiranista. Per al president d'ERC, el full de ruta passa per la convocatòria d'eleccions 'constituents' que portin Catalunya a esdevenir un estat independent. Una independència que no s'assolirà negociant amb l'estat, ha reiterat. La única negociació que Junqueras preveu amb Espanya és el repartiment d'actius i passius i la decisió sobre el deute espanyol.