dimecres, 12 de novembre del 2014

La Interpol ordena la detenció dels franquistes Martín Villa i Utrera Molina

Dimecres  12.11.2014  14:28

Seran detinguts si surten de l'estat espanyol





Document de l'ordre de detenció de la Interpol.



La secció argentina de la Interpol ha traslladat a la secció espanyola l'ordre de detenció contra dinou responsables de la repressió franquista, entre els quals hi ha els ex-ministres Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina.

Tots ells són encausats des del proppassat 30 d'octubre per la jutgessa argentina María Servini de Cubría, que dirigeix la investigació dels crims durant la dictadura. No sembla gens probable que la policia espanyola els detingut. Però l'ordre de detenció implica que serien detinguts tan bon punt sortissin de l'estat espanyol.

La coordinadora de suport a la querella argentina contra els responsables franquistes, CEAQUA, informa que la Interpol demana al jutjat que li faciliti tota la informació i les dades d'identificació personal que tingui per a emetre l'ordre de captura internacional.


Martín Villa va ser diputat a les Corts des del 1961 i governador civil de Barcelona entre el 1974 i el 1976. També va ser ministre amb la UCD d'Adolfo Suárez. A Molina, sogre d'Alberto Ruiz Gallardón, el vincula amb la sentència que va comportar l'execució de Salvador Puig Antich.


Informació relacionada: Els articles de Xavier Montanyà sobre Martin Villa i la querella argentina que La Vanguardia no va voler publicar



Martín Villa, segon per la dreta, alçant el braç.



http://www.vilaweb.cat/noticia/4219415/20141112/interpol-ordena-detencio-franquistes-martin-villa-utrera-molina.html