divendres, 7 de novembre del 2014

El 9-N, tema destacat de la setmana al costat d'Obama i el programa nuclear a l'Iran, a ‘The Economist'

El setmanari britànic analitza a través d'un àudio penjat el web què pot passar aquest diumenge

Considera que una participació alta i un clar posicionament favorable al a independència ha de tenir conseqüències


 07/11/14 11:08 - barcelona -




La imatge que acompanya a secció ‘The week ahead



El setmanari britànic The Economist ha destacat el procés participatiu del 9 de novembre entre les tres notícies més importants de la setmana al món. En la secció The week ahead (la setmana per endavant), s'analitza a través d'un àudio penjat al web les notícies més importants de la setmana.

Així, el 9-N ( se'n parla a partir del minut 7 ) queda destacat en tercera opció, al costat de la visita d'Obama a la Xina en la cimera internacional de l'APEC i les últimes negociacions del programa nuclear de l'Iran.


L'editor a Europa de la publicació, John Peet, assegur desconèixer què votaran els catalans i ho considera de mala predicció. Amb tot, es mostra partidari de que si hi ha una gran participació i un clar decantament pel sí, hauria d'haver conseqüències al respecte., és a dir, obrir negociacions entre Catalunya i Madrid. També considera que els catalans potser optarien per quedar-se a Espanya si l'Estat els atorgués més autonomia i tingués més respecte cap als catalans.

De fet, també recorda la repressió que Catalunya va patir en la llengua durant el franquisme i que és el territori més risc de l'Estat però que alhora no se sent recompensat.

Darrera actualització ( Divendres, 7 de novembre del 2014 11:09 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/793287-el-9-n-tema-destacat-de-la-setmana-al-costat-dobama-i-el-programa-nuclear-a-liran-a-the-economist.html