dilluns, 10 de novembre del 2014

CDC esperarà l'enèsim no de Rajoy per a proposar plebiscitàries amb llista única

Dilluns  10.11.2014  14:11

'Hem de decidir el què i el com; el quan és el menys rellevant'




Rull pensant com allargar el procés



Després del 9-N, Convergència insisteix que cal fer la petició formal d'un referèndum pactat amb l'estat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per més que 'les possibilitats d'èxit siguin mínimes'. Així ho ha dit el coordinador de CDC, Josep Rull, després de la reunió d'avui del comitè executiu nacional del partit.

'Això és el que ens agradaria fer', ha dit, admetent que 'és improbable' que la petició sigui atesa. 'Ens hem de carregar de raons', ha afegit Rull, que ha plantejat la via més possible, la de les eleccions plebiscitàries.


El president de la Generalitat, Artur Mas, ja va dir la setmana passada que s'adreçaria per carta a Rajoy per demanar-li de fer un referèndum a l'escocesa. Com que la resposta negativa és tan previsible, Convergència ja planteja la via que considera més probable, la de les plebiscitàries, que apunta que s'haurien de fer amb llista unitària i amb participació de la societat civil. L'espera a una resposta podria ser d'unes dues setmanes, diu Rull. I després es negociaria el què i el com d'unes plebiscitàries, abans de parlar del quan.

'Fer unes eleccions amb instruments de supervisió de la legislació espanyola, amb mecanismes d'empara de la llei orgànica de règim electoral espanyol, i convertir-les en un referèndum amb programes electorals. Això ha d'anar més enllà dels partits, ha d'anar més enllà de la vella política. Ens en sortirem si ens obrim a la nova política, amb amplitud de mires, generositat, nous instruments i superar dinàmiques de partits polítics', ha dit Rull.