dilluns, 10 de novembre del 2014

Marta Rovira: 'Hem rebut el mandat d'emprendre un procés constituent'

Dilluns  10.11.2014  13:22

ERC defensa unes eleccions constituents per a respondre al mandat democràtic del 9-N


Foto: @isaacperaire



La votació d'aquest 9-N dóna un mandat democràtic per emprendre un procés constituent d'un nou estat. Aquesta és la conclusió d'ERC, que defensa que es facin unes eleccions perquè un nou parlament comenci les reformes legislatives pertinents i amb un govern de transició nacional. Ho ha explicat la secretària general, Marta Rovira, que ha evitat de nou parlar d'una llista conjunta de cara a aquestes eleccions. 

'Per tal que sorgeixi un mandat clar sobre com ens constituïm com a estat, cal parlar del què, cal parlar del programa. Estem disposats a parlar-ne amb tothom', ha dit. 


'La jornada d'ahir va ser un acte de sobirania dels ciutadans. Això ens fa concloure que estem preparats per exercir la independència i constituir-nos com a estat', ha valorat Rovira, que considera que aquest missatge s'ha de respondre 'des de la política obrint la constitució d'un nou estat, obrint un procés constituent'. 

'Quan parlem d'obtenir un mandat, creiem que ha de ser el d'unes eleccions constituents, per tenir un parlament que emprengui totes aquelles reformes legislatives per tenir obertes les competències; i a la vegada, tenir un govern de transició nacional amb màxima representació possible per dirigir el període fins que estiguem constituïts com a estat', ha defensat Rovira.