dimecres, 19 de novembre del 2014

Alfred Bosch:"El govern espanyol vol convertir el Fiscal General de l’Estat en el “mamporrero” general del PP?"

Dimecres, 19 de novembre de 2014 10:40 h

El republicà creu que "és un error actuar com si la Fiscalia o els jutges fossin el braç executor del Govern".




El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch


El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, en una entrevist a la Cadena Ser, s’ha preguntat si el Govern vol utilitzar al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, com "mamporrero del PP", i ha defensat que “No podem confiar que el problema de Catalunya es solucioni en els despatxos ni als tribunals perquè és un problema polític". 

Preguntat sobre si cal mantenir el diàleg, Bosch ha considerat que el diàleg s’ha de mantenir sempre però “ha d’arrancar de les urnes i ha d’acabar a les urnes”, en política les grans decisions  han d’acabar en mans dels ciutadans, ha dit. 


Ara el desllorigador del procés català està en mans del president Mas i això ha d’acabar a les urnes i ell és l’únic que poc convocar eleccions, ERC no hi veu més marge, ha assegurat Bosch. 

A l’entrevista a 'Hoy por Hoy', Bosch ha destacat que "hi ha un dilema en les instàncies de la Fiscalia" perquè els fiscals catalans asseguren que el 9-N el president Artur Mas va actuar amb deslleialtat institucional, "però no l'han de considerar prou gran per actuar", de la mateixa amanera que els jutges van considerar que no es podien retirar les urnes. És un problema que "han de resoldre els fiscals", ha conclòs.