diumenge, 12 d’octubre del 2014

Rajoy imposa el #12O

Diumenge, 12 d'octubre de 2014 12:15 h

En un article a la versió catalana del diari El País tanca la porta a qualsevol exercici de democràcia per part dels catalans









Barcelona (ACN).- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, apel·la a Espriu i ofereix "diàleg" per resoldre la "situació a Catalunya". En un article titulat precisament "Els ponts del diàleg" publicat aquest 12 d'octubre a El País i en català a elpais.cat, Rajoy demana "abandonar imposicions i desafiaments i buscar solucions realistes"; defensa que la pluralitat "ens complementa i enriqueix" i mostra incomprensió perquè "un sentiment d'arrels tan profundes pretén ser extirpat dels nostres cors", en referència al 9-N. 

Recorda, això sí, que aquests ponts de diàleg s'han de sustentar sobre "els pilars de la llei". En el seu article Rajoy cita com a referents Perucho ("sóc espanyol perquè sóc català") i Gaziel. 

Article falsejant la història per imposar l’Espanya colonitzadora

En el seu article Rajoy fa una defensa del pluralisme com un "valor diferencial" i assegura que al contrari dels que pensen que "la pluralitat ens separa nosaltres creiem (...) que ens aproxima, ens complementa i ens enriqueix". Afegeix que si "a molts catalans i a molts espanyols ens dol la situació a Catalunya és per no comprendre com un sentiment d'arrels tan profundes pretén ser extirpat dels nostres cors".

Cap diàleg i si a les imposicions des d’Espanya

Afirma que "més que mai estem cridats a seguir el consell" de Gaziel: conèixer-se a fons, compenetrar-se, transigir, pactar". I assegura que el govern espanyol hi està "disposat", tot recordant que els ponts de diàleg se sustenten sobre els "pilars de la llei".