dijous, 2 d’octubre del 2014

Ken Follet: "Ningú acceptarà que els catalans no puguin votar"

02/10/2014

COSULTA 9-N

L’escriptor gal·lès assegura que entén que "els catalans estiguin enfadats perquè no els deixen votar"


Nerea Rodríguez


L'escriptor Ken Follet


L’escriptor Ken Follet s’ha pronunciat avui sobre el procés sobiranista català i ha defensat el dret a decidir: “Entenc que el poble català estigui molt enfadat perquè algú els hi digui que no tenen dret ni tan sols a triar. És un error polític clar dir-li a algú que no pot ni tan sols votar”. En aquest sentit, ha deixat clar que “això ningú no ho acceptarà”.

L’autor de la novel·la ‘Els pilars de la terra’, nascut a Gales tot i que ràpidament va anar a viure a Londres, ha insistit, durant una entrevista al programa ‘Els Matins’ que “entenc perfectament que la gent estigui enfadada, i dient que tenen dret a triar, perquè això és una democràcia”.


Follet, que s’ha manifestat clarament contrari a la independència de Gales, ha advertit en relació a la independència d’Escòcia que “no tinc la sensació que tingui el dret de dir que és el que ha de fer Escòcia, perquè són ells els qui han de triar, i tampoc crec que els ho pugui dir als catalans”.

En relació a Gales ha explicat que “hi ha un moviment nacionalista i independentista i estic en contra, vull que formi part del Regne Unit”. En aquest sentit, ha argumentat que “no guanyaríem res per independitzar-nos, i perdríem bastant". "Però parlo de Gales, no m’atreveixo a dir-li a ningú què ha de fer”, ha volgut matisar.

Follet acaba de publicar l’última de les novel·les de la trilogia que va començar amb ‘La caiguda dels gegants’, va seguir amb ‘L’hivern del món’ i ara acaba amb ‘Els llindars de l’eternitat’.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/ken_follet_entenc_que_els_catalans_estiguin_enfadats_perque_no_els_deixen_votar_103503.php