divendres, 10 d’octubre del 2014

És l’hora de l’ANC...

10 d'octubre de 2014 05:00 h

La DUI com a prioritat de la llista unitària dificulta l’acord d’entrada entre CiU i ERC, el desenllaç la propera setmana, el president Mas en té la clau


Una piulada del periodista i escriptor Rafel Nadal l’encerta i molt, diu: “Molts pregunteu "Plebiscitàries per a què?" Que s'anava a fer amb el resultat del referèndum? Doncs el mateix amb el resultat del plebiscit”, però el problema és si tots els que volen la llista unitària tenen clar el que són unes eleccions de caràcter plebiscitari, aquesta és la clau per aconseguir l’acord dels dos principals partits i de tothom que hi vulgui concórrer. I de moment no existeix l’acord, la cimera d’avui ho confirma, carres llargues, nervis, i renunciar a fer declaracions. La cimera ha demostrat que la classe política està en un atzucac i per sortir-ne cal prendre decisions contundents, recordem que portem molts anys de grans mobilitzacions i ara si no podem votar el 9N, toca alternatives clares i contundents, sense DUI no existeixen les eleccions plebiscitàries. 








Per treure de l’atzucac a la classe política catalana cal que l’ANC i Òmnium actuïn

Queden pocs dies i segurament la propera setmana s’hauran de prendre decisions importants, i explicar els motius de la no consulta del 9N a la ciutadania. És evident que la majoria d’aquests ciutadans no ho entendrà sinó és produeix una amplia unitat en un sentit o altre que incorpori una DUI en el fonament de l’acord, sobretot, un cop vist que a Espanya ja han començat la guerra contra el procés.

La DUI com a clau d’una amplia llista unitària és la millor solució per sortir de l’actual situació


I per fer-ho possible ara toca audàcia, intel·ligència i valentia i que la societat civil, la veritable societat civil, empenyi a la classe política vers aquest acord.

Espanya ens ha declarat la guerra, obren expedient insòlit contra el jutge Santiago Vidal i el periodista Ernesto Ekaizer acaba de dir que el tribunal suprem ha acceptat la querella d’UPyD contra el president Mas per desobediència i malversació de fons.