dilluns, 13 d’octubre del 2014

ERC trenca amb el govern i aposta per una DUI immediata

Dilluns  13.10.2014  23:13
Autor/s: ACN

Els republicans retreuen que Mas renunciï al 9-N i rebutgi l'oferta d'ERC d'entrar al Govern per blindar-la

 




ERC acusa el govern català d''imposar' un 'procés participatiu' en lloc de la consulta pactada pels partits sobiranistes, i ha avisat que l'únic camí que queda ara és una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) per part del Parlament i l'obertura d'un procés constituent. Fonts d'ERC han lamentat que el Govern hagi renunciat al 9-N i estigui apostant per un nou mecanisme que en cap cas ha pactat amb la resta de partits, el procés participatiu que preveu la llei de consultes, que ERC adverteix que no pot substituir la consulta. Les mateixes fonts també han lamentat que Artur Mas hagi rebutjat reiteradament l'oferta d'ERC d'entrar al Govern per blindar el 9-N.


Per tant, els republicans atribueixen la impossibilitat de celebrar la consulta a l'oposició del govern espanyol però també a la renúncia del Govern de la Generalitat. Tot i així, ERC assegura que ajudarà el Govern perquè s'han d'aprofitar 'totes i cadascuna de les oportunitats per demostrar el caràcter i actitud del govern espanyol'.

Aquest és el comunicat d'ERC després de la reunió d'aquest vespre a Pedralbes:

1-El Govern espanyol ha posat tota mena de traves per impedir que els catalans poguem votar el 9N.

2-El Govern català --havent rebutjat reiteradament l'entrada d'ERC al Govern per blindar la consulta-- hi renuncia i ens imposa un nou escenari que en cap cas hem pactat: un procés participatiu.

3-Tot i així ajudarem el Govern perquè hem d'aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats per demostrar el caràcter i actitud del Govern espanyol.

4-En cap cas aquest procés participatiu substitueix la consulta. Per això, davant la impossibilitat de fer-la per l'oposició del govern espanyol i la renúncia del govern català, advertim que només hi ha un camí: un Parlament que faci una Declaració d'Independència immediata i l'obertura d'un procés constituent.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4214900/20141013/erc-trenca-govern-aposta-dui-immediata.html