dimarts, 14 d’octubre del 2014

Rajoy la pífia: es precipita celebrant una 'marxa enrera' de Mas

14/10/2014

CONSULTA 9-N

El president espanyol diu poc abans de la compareixeça del president de la Generalitat que "és una excel·lent notícia que no hi hagi referèndum"


Nerea Rodríguez








El president espanyol, Mariano Rajoy, l'ha pifiat avui precipitant-se en la celebració d'una suposada 'marxa enrera' per part del president de la Generalitat, Artur Mas, en relació a la consulta del 9 de novembre. Després de la cimera d'ahir al vespre dels partits proconsulta on no es va arribar a un acord sobre què fer aquest dia, Rajoy ha dit durant un fòrum econòmic del diari ‘Financial Times’ que "és una excel·lent notícia que no se celebri el referèndum".

Però poc després Mas ha anunciat que el 9N hi haurà locals oberts, urnes i paperetes, per tal que els catalans puguin votar, tot i que no tal i com estava prevista al decret que ell mateix va signar el mes de setembre. Preguntat dues vegades pel tema català, Rajoy ha destacat que “Espanya és una democràcia i complir la llei és una obligació”, i ha insistit que “Espanya és la nació més antiga d’Europa”. Alhora, ha argumentat que “hem fet moltes coses junts en tots els anys de la nostra història”.


A més, el president espanyol ha assegurat que “la Constitució és democràcia, ens va permetre entrar a Europa i va establir un model d’Estat que és el més descentralitzat del món, amb l’única excepció d’alguns Estats del Canadà”.

“Som molts els que volem sincerament i de cor viure junts, perquè ja hem fet moltes coses i en farem moltes més en el futur”, ha dit abans de respondre quina oferta faria al govern català: “Les úniques ofertes que puc fer són les de futur. El més important és que siguem capaços de construir un futur junts”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/rajoy_Es_una_excel_lent_noticia_que_no_hi_hagi_referendum_103784.php