dilluns, 20 d’octubre del 2014

ERC obre la porta a negociar llista conjunta amb CDC

Dilluns, 20 d'octubre de 2014 11:10 h

Rovira diu que ERC està disposada a sumar si el mandat “és claríssim” 






La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en declaracions a RAC1 ha obert la porta a negociar un possible llista unitària amb CDC. “Estem disposats a parlar, sumar i a fer el que calgui amb qui sigui sempre i quan el mandat sigui claríssim: construir una majoria parlamentària per declarar la independència tant aviat com sigui possible”, ha explicat Rovira i ha afegit que “cal construir una majoria parlamentària per declarar la independència”. Sobre el 9-N, Rovira ha dit que “ens hem de bolcar perquè sigui un èxit de mobilització".

El número dos de CDC, Josep Rull  ha insistit a la mateixa emissora que "la llista unitària és un excel·lent instrument x convertir eleccions anticipades en plebiscitàries", malgrat que ha criticat les exigències de l’ANC a Mas per convocar eleccions en tres mesos. 


“No creiem que s'hagi d'instar el president a convocar eleccions amb aquest termini, perquè la data no és el més rellevant. El que és important és quan ens posem d'acord, qui, com i què farem a les eleccions”, ha assegurat Rull que ha defensat que cal destinar els esforços al 9-N per demostrar que “hi ha prou musculatura”. Pel que fa  al full de ruta s’ha remès al desè  l’informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional  sobre el procés constituent i ha explicat que aquest document hauria de ser al base de la negociació. 
 


http://www.directe.cat/noticia/373427/erc-obre-la-porta-a-negociar-llista-conjunta-amb-cdc