divendres, 19 de setembre del 2014

Un Rajoy plasmàtic celebra el no d’Escòcia Via Video

Divendres, 19 de setembre de 2014 12:00 h

El president espanyol ha fet aquesta valoració sense donar la cara, en un vídeo difós per La Moncloa i sense comparèixer davant els mitjans.


El president espanyol, Mariano Rajoy, ha començat la intervenció llegint al teleprompter la felicitació que ha adreçat als escocesos perquè "han decidit de manera clara i inequívoca seguir formant part del Regne Unit i, per extensió, de la Unió Europea". I els  felicita el mateix Rajoy que fa uns dies els amenaçava amb que Espanya no facilitaria l’entrada de Escòcia a la UE si guanyava el sí. Segons Rajoy, els escocesos han elegit entre "la segregació i la integració, l'aïllament i obertura, estabilitat i incertesa, i seguretat i risc cert" i s'han decantat per l'opció "més favorable per a tots: per a ells, per a la resta de ciutadans britànics i per al conjunt Europa". 






El president espanyol, sense citar a Catalunya, també ha destacat que el referèndum s'ha fet des d'un "escrupolós respecte a la legalitat" i ha subrallat que  la "integració" a la UE "és el camí que ens ha portat a superar les tragèdies de la nostra història i ens permet afrontar amb èxit els reptes del futur", i "per poder triomfar en aquesta tasca es necessita tothom" i per això el govern espanyol està "molt feliç" que Escòcia "segueixi estant amb nosaltres".

Segons informa l’ACN, l'Executiu espanyol obre d'aquesta manera una jornada en què estarà molt pendent de l'aprovació de la Llei de consultes per part del Parlament de Catalunya i la convocatòria de la consulta del 9-N per part del president de la Generalitat.


Fonts de La Moncloa apunten a la possibilitat de celebrar un Consell de Ministres extraordinari en les pròximes jornades per aprovar els recursos que l'executiu espanyol presentarà al Tribunal Constitucional i que suposarà la suspensió automàtica de la Llei i de la convocatòria.

Aquest divendres sí que compareixerà la número dos de Rajoy, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que oferirà la tradicional roda de premsa posterior al Consell de Ministres.